Γρήγορη και αποτελεσματική αντικατάσταση για ασφάλεια και απόδοση.

Το δοχείο διαστολής χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης. Σκοπός του είναι ουσιαστικά να δέχεται το επιπλέον νερό από τον λέβητα, καθώς όταν το νερό θερμαίνεται, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο όγκος του.

Η εγκατάσταση είναι διαφορετική όταν μιλάμε για ανοιχτές εγκαταστάσεις παλιού τύπου και αντίστοιχα για νεότερες εγκαταστάσεις, δηλαδή τις εγκαταστάσεις κλειστού τύπου. Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει άμεση επαφή του νερού με την ατμόσφαιρα.

Σε γενικές γραμμές τα κλειστού τύπου δοχεία διαστολής έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα, για αυτό και χρησιμοποιούνται στις νεότερες εγκαταστάσεις θέρμανσης, οι οποίες πλέον είναι όλες πλέον κλειστές.

Στην εταιρεία μας γνωρίζουμε καλά αυτού τους είδους τις εγκαταστάσεις και μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγή δοχείου διαστολής κάποιας παλιάς ή νέας εγκατάστασης, αλλά και να μετατρέψουμε την παλιά σας εγκατάσταση σε νέου τύπου. Παρέχουμε επίσης κάθε είδους υδραυλικές υπηρεσίες.

Οι συνεργάτες μας θα φροντίσουν η νέα σας εγκατάσταση να είναι απόλυτα λειτουργική και αποδοτική, αλλά παράλληλα και ασφαλής, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο εξάρτημα, που σε πολλές περιπτώσεις λόγω της πίεσης μπορεί να σπάσει και να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από μία απλή αλλαγή δοχείου διαστολής.

Μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια το μέγεθος και τις ιδιότητες του δοχείου διαστολής που χρειάζεται στην εγκατάσταση της θέρμανσής σας, φροντίζοντας να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μέλλον και απλά να απαιτείται μία απλή, οικονομική και περιοδική συντήρηση συνολικά του συστήματος θέρμανσης σας, για μεγάλη διάρκεια ζωής και απόδοσης.

Αλλαγή δοχείου διαστολής

Άμεση αντικατάσταση δοχείου διαστολής σε παλιές και νέες εγκαταστάσεις.
  • Γρηγόρη και οικονομική εγκατάσταση στο λεβητοστάσιο
  • Ακριβής υπολογισμός των χαρακτηριστικών και του μεγέθους δοχείου
  • Χωρίς απώλειες νερού
  • Για ανοιχτού και κλειστού τύπου εγκαταστάσεις
  • Αυξημένη ασφάλεια για αποτροπή μελλοντικών προβλημάτων

Συχνές Ερωτήσεις

Για ποιον λόγο χρησιμοποιούνται τα δοχεία διαστολής;

Όταν το νερό θερμαίνεται σε ένα λέβητα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος του κατά περίπου 4%. Ο επιπλέον αυτός ο όγκος νερού διοχετεύεται στο δοχείο διαστολής.

Πώς είναι δομικά ένα δοχείο διαστολής;

Το δοχείο διαστολής διαθέτει μία ελαστική μεμβράνη που το διαχωρίζει εσωτερικά σε δύο τμήματα. Στη μία πλευρά αποθηκεύεται το νερό και στην άλλη πλευρά αέριο άζωτο υπό πίεση.

Είναι απαραίτητη η αλλαγή ενός ανοιχτού δοχείου διαστολής με ένα κλειστό;

Χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητη η αλλαγή αυτή, τα κλειστού τύπου δοχεία διαστολής παρουσιάζουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ανοιχτά. Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε όλα τα νέα συστήματα είναι πλέον αποκλειστικά και μόνο κλειστού τύπου.

Καλέστε μας αμεσα

210 20 20 444694 22 72 777

Ζητήστε μας προσφορά

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ρωτήστε μας ό,τι θα θέλατε να μάθετε ή ζητήστε μας μία προσφορά. Ένας έμπειρος τεχνικός μας θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας.

 

Αποστολή μηνήματος