Αποτελεσματική αποθήκευση του ζεστού και κρύου νερού στο σύστημά σας

Ένα δοχείο αδράνειας αποτελεί ένα εξειδικευμένο δοχείο/δεξαμενή, μέσα στην οποία αποθηκεύεται νερό του κυκλώματος της θέρμανσης ή ψύξης, το οποίο έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε για τη θέρμανση του χώρου μας, ή αντίστοιχα για την ψύξη.

Μπορεί να το φανταστεί κανείς και ως μία μπαταρία θερμότητας (υψηλής ή χαμηλής), η όποια φορτίζει ανάλογα με το είδος της πρώτης ύλης που χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση ή την ψύξη. Τα δοχεία αδρανείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ουσιαστικά κάθε είδους πηγή, χρησιμοποιείται δηλαδή τόσο σε λέβητες πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλιακούς συλλέκτες, τζάκια κλπ.

Από το δοχείο αδράνειας το νερό προσφέρει την θερμική του ενέργεια στο σύστημα του καλοριφέρ ή στην ενδοδαπέδια εγκατάσταση κλπ.

Η τοποθέτηση δοχείου αδράνειας είναι μία εργασία που πρέπει να αναλάβει ένας έμπειρος υδραυλικός, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Επειδή τοποθετείται όπως είπαμε σε διαφορετικές πηγές θερμότητας, είναι καλό να γνωρίζει όλες αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις και φυσικά να έχει εξειδικευμένες γνώσεις για συστήματα ασφαλείας.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση δοχείου αδράνειας κάθε τύπου και σε οποιονδήποτε λέβητα έχετε στη διάθεση σας, προσέχοντας ιδιαίτερα τη μόνωση, την ασφάλεια και την αποδοτικότητα και όλα αυτά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με μεγάλο επαγγελματισμό στις υδραυλικές υπηρεσίες.

Τοποθέτηση Δοχείου Αδράνειας

Χρησιμοποιείστε το δοχείο αδράνειας σε πλήθος από εφαρμογές
  • Πιο αποδοτική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και ψύξης
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής με πολύ περιοδικές συντήρησης
  • Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου
  • Γρηγόρη εγκατάσταση σε χαμηλές τιμές
  • Απροβλημάτιστη λειτουργία θέρμανσης και ψύξης

Συχνές Ερωτήσεις

Που χρησιμοποιούνται τα δοχεία αδρανείας;

Χρησιμοποιούνται τόσο σε θέρμανση όσο και σε κλιματισμό. Μπορούν να αποθηκεύσουν επίσης μεγάλες η μικρές ποσότητες ζεστού ή κρύου νερού. Μπορεί να τα βρει κανείς σε κάθε εγκατάσταση ψύξης ή θέρμανσης και έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και σε εγκαταστάσεις με πολλαπλές πήγες θέρμανσης.

Τι χωρητικότητα έχουν τα δοχεία αδρανείας;

Κατά κύριο λόγο υπάρχουν στην αγορά δοχεία αδρανείας με χωρητικότητα 400 έως 2000 λίτρα. Σε κάθε περίπτωση γίνεται η επιλογή του μεγέθους που είναι πιο κατάλληλο για την κάθε εγκατάσταση, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερα ορυχεία για πιο επαγγελματική χρήση.

Ένα δοχείο αδράνειας βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας;

Ναι, προσφέρει οικονομία στη θέρμανση καθώς η θερμότητα που αποθηκεύεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα, την ώρα δηλαδή που ο λέβητας η οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας ζεσταίνει το νερό ή που το ψύχει αντίστοιχα είναι εκτός λειτουργίας. Ουσιαστικά το νερό αποθηκεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα, με ελάχιστες θερμικές απώλειες.

Καλέστε μας αμεσα

210 20 20 444694 22 72 777

Ζητήστε μας προσφορά

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ρωτήστε μας ό,τι θα θέλατε να μάθετε ή ζητήστε μας μία προσφορά. Ένας έμπειρος τεχνικός μας θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας.

 

Αποστολή μηνήματος